Heder Valda OLD

                          nac tel

valda home text 1

Системи за проветряване

При смяна на дограмата с нова жилището се уплътнява много добре и се прекратява притокът на свеж на въздух.

Правилното проветряване осигурява приятен климат на помещението и предотврава образуването на конденз по стъклата, какти и разходи за отопление.

Широко отворените прозорци с цел проветряване за да не се изстудява помещението не върши работа, защото се прави само 1-2 пъти на ден, след което кондензът отново се появява по стъклата.

Трайното решение на проблема с влагата е добрата вентилация. При влизане на определено количество свеж въздух отвън и отвеждане на замърсения и влажен въздух през вентилационните отвори се ликвидират всички споменати проблеми. Важно е да се знае, че процесът е двустранен. Автоматичното влагорегулируемо нагнетателно устройствос повишена шумoизолация е решението напроблема с конденза без това да се намали температурата и шумоизолацията на жилището.

Най-иновационната разработка в тази насока е на френската фирма Aereco – прозоречни клапи с датчик за влага. Те са „умни” и пропускат в помещението въздух само при повишаване на влажността.

Устройството е подходящо за офиси, хотели и жилищни домове, които са разположени на оживени улици. Осигурява постоянно добро качество на въздуха в помещението. Предотвратява образуването на конденз и мухал, намалява топлинните загуби и дозира притока на свеж въздуха.

Основни характеристики:

• влагорегулируемост – възможност за контролиране на притока на въздух в помещението в зависимост от относителната влажност в него
• намаляване на външния шум - освен вградената акустична шумозащита има възможност за включване на допълнителни аксесоари, с което се намалява външния шум с 42 dB
• термоустойчивост – работата му не се влияе от външната температура с възможност и за ръчно затваряне на притока на въздух, което би могло да се използва при външни температури, по-ниски от -15 С 0 или при скорост на вятъра над 20 м/сек.
• автономност – работи без ток или батерия
• елементарно обслужване – няма нужда да бъде настройвано и регулирано. Достатъчно е веднъж годишно да бъде почиствано от прах.
• може да се използва за всички видове дограми - алуминиеви
и ПВЦ

• има естетичен външен вид и се предлага се в три разцветки (бяло, кафяво и дъб) и в четири разновидности, в зависимост от максималния обем на въздушния поток, който искаме да постъпва в помещението.

sistemi za provetriavane

 

 

Влада - фабрика за дограма и щори
OSense O-Sense